Καλοκαιρινές γεύσεις στο Galaxy Bar & Restaurant

Καλοκαιρινές γεύσεις στο Galaxy Bar & Restaurant

Η ταράτσα με τη καλύτερη θέα της Αθήνας «άνοιξε» και σας υποδέχεται με ένα πλούσιο μενού. 

Ακρόπολη ή Λυκαβηττός; Πύργος Αθηνών ή Λόφος του Υμηττού; Όποια οπτική γωνία κι αν επιλέξετε, το σίγουρο είναι ότι στη βεράντα του Galaxy Bar & Restaurant θα δειπνήσετε απολαμβάνοντας την πιο εντυπωσιακή θέα της πόλης.

Με τέτοιο «οπτικό αντιπερισπασμό» είναι μεγάλη η πρόκληση για τον νέο executive chef του Hilton Αθηνών, Κώστα Αθανασίου, να τραβήξει τα βλέμματα στο πιάτο. Κι όμως, το πετυχαίνει!

Με έμφαση στην άριστη τεχνική και στις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, ο Κώστας Αθανασίου δημιουργεί πιάτα με εντυπωσιακή εμφάνιση, πλούσια αρώματα και πρωτότυπους συνδυασμούς γεύσεων. Ο καπνιστός τόνος σε κρούστα μπαχαρικών με μαριναρισμένο καρπούζι, ψητή φέτα, ταχίνι από κουκουνάρι και σορμπέ λάιμ είναι ένα πιάτο χαρακτηριστικό της κουζίνας του, που εμπλουτίζει οικείες ελληνικές γεύσεις με διεθνείς πινελιές προκαλώντας μια ευχάριστη γευστική έκπληξη.

Τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα κατέχουν περίοπτη θέση στο μενού του Galaxy: σαλάτα σπανάκι με πεκορίνο Αμφιλοχίας, καρύδια και προσούτο Ευρυτανίας, μαστέλο Χίου ψημένο πάνω στην πέτρα με πιτούλες και ντιπ κόκκινης πιπεριάς, μοσχαρίσιο burger με τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου κ.α.

Η σχάρα παραμένει και φέτος το «γερό χαρτί» του Galaxy με λαχταριστές μερίδες από εκλεκτό μοσχαρίσιο φιλέτο ή rib-eye Black Angus να έρχονται ψημένα στο τραπέζι σας ακριβώς όπως επιθυμείτε.

Παράλληλα, το Galaxy προσφέρει φέτος περισσότερες επιλογές σε ψάρια και θαλασσινά δίνοντας στο μενού έναν τόνο πιο υγιεινό, πιο ανάλαφρο, πιο καλοκαιρινό: χταπόδι σχάρας με πράσινη φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι πάπρικας, ψητά χτένια με κινόα και βινεγκρέτ από τζίντζερ και λάιμ, φιλέτο σφυρίδας με αϊολί παντζαριού και σάλτσα εσπεριδοειδών, φιλέτο μαύρου μπακαλιάρου (black cod) με άγριο ρύζι, τσίλι και κόλιανδρο.

Όσο για τους οπαδούς του σούσι, το Galaxy έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως αγαπημένος τους προορισμός με best sellers τα crispy salmon rolls και dragon rolls.

Η κάρτα των γλυκών κινείται επίσης σε τόνους καλοκαιρινούς με highlights το blanc manger γιαούρτι σε σούπα ροδάκινου και το σεμιφρέντο λευκής σοκολάτας με φρούτα του πάθους χωρίς όμως ν’ απογοητεύει όσους έχουν αδυναμία στη σοκολάτα προσφέροντας μια λαχταριστή σοκολατένια μπάρα με μπισκότο και καραμελωμένα αμύγδαλα.

Για κρατήσεις, τηλεφωνήστε στο 210-7281407.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε το καλύτερο εστιατόριο στο κόσμο

Espai Sucre: Το πρώτο εστιατόριο γλυκών στον κόσμο

Ένα σπίτι μυθικής αξίας