«Με καλούς οιωνούς ξεκινάει η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ»

«Με καλούς οιωνούς ξεκινάει η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ»

Αισιοδοξία από την πλευρά της κυβέρνησης – Τι δηλώνουν Βενιζέλος, Στουρνάρας και Μπαρόζο. 

«Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ξεκινάει με πολύ καλούς οιωνούς», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα με τις προτεραιότητες της Ευρώπης «θα προωθήσουμε τις μεγάλες εθνικές προτεραιότητες», τονίζει λέγοντας ότι για τον Έλληνα πολίτη αυτό το εξάμηνο θα είναι το εξάμηνο της «στροφής εξόδου από το μνημόνιο και την κρίση» και αρχή της «αποκατάστασης των αδικιών» που έγιναν κατ’ ανάγκην για να υπάρξουν τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Στο μέτωπο της ανεργίας η οποία σημειώνει «βάρβαρα ποσοστά», λέει ότι θα επιδιώξουμε «αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων», ενώ η ελληνική προεδρία «θα ενθαρρύνει» περισσότερες ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Η Ελληνική Προεδρία ξεκινάει με την χώρα μας να βρίσκεται σε ανάκαμψη και όχι σε κρίση επισήμανε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη Τύπου. «Το 2013 πήγε καλύτερα από ότι περιμέναμε, τόσο στην δημοσιονομική προσαρμογή, όσο και στο θέμα της ηπιότερης ύφεσης που επιτεύχθηκε», επισήμανε ο κ. Στουρνάρας, υπογραμμίζοντας ότι τα περιθώρια των δεκαετών ομολόγων του δημοσίου υποχώρησαν κάτω από 600 μονάδες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη: Τα «βλέμματα» της Ευρώπης στραμμένα στην Αθήνα

Την πεποίθησή του ότι η ελληνική προεδρία της ΕΕ «θα στεφθεί από επιτυχία» εξέφρασε σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Είναι μία ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει στον υφήλιο ότι δεν είναι μόνο ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και ότι πάντα συνεισφέρει και συνείσφερε με πολύτιμο τρόπο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Κύρια πρόκλησή μας είναι να υπάρξει στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους σχετικά με τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας. Είμαι βέβαιος, πρόσθεσε, ότι η ελληνική προεδρία θα χαρακτηριστεί από το ίδιο θάρρος, ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα που τόσο οι ελληνικές αρχές όσο και οι Έλληνες πολίτες επέδειξαν ως απάντηση στην κρίση». Επισήμανε, δε, ότι η προεδρία της ΕΕ είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει στον υφήλιο ότι δεν είναι μόνο ικανή να διαχειριστεί την κρίση, αλλά και ότι πάντα συνεισφέρει και συνείσφερε με πολύτιμο τρόπο στο ευρωπαϊκό εγχείρημα».