Κάμερον: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

Κάμερον: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

«Ο πρωθυπουργός σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού», δήλωσε η εκπρόσωπος του Κάμερον προς τους δημοσιογράφους.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και να ανταποκριθεί στις διεθνείς δεσμεύσεις της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη νίκη του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Κάμερον, ο οποίος δίνει τη δική του εκλογική μάχη στη Βρετανία σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα συγχαρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η πρώτη του αντίδραση ήταν να πει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα αυξήσει την οικονομική αβεβαιότητα σ’ όλη την Ευρώπη.

«Ο πρωθυπουργός σέβεται την απόφαση του ελληνικού λαού, όμως προφανώς υπάρχουν ερωτήματα για την ευρωζώνη και για την Ελλάδα αναφορικά με το πώς θα ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους», δήλωσε η εκπρόσωπος προς τους δημοσιογράφους.

«Η αύξηση των δαπανών στα δημόσια οικονομικά δεν έχει αποδειχθεί πως ενισχύει την ανάπτυξη στην Ελλάδα ή και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι (η Ελλάδα) είναι ανάγκη να συνεχίσει να αντιμετωπίζει το έλλειμμά της και να ανταποκρίνεται στις διεθνείς δεσμεύσεις της», πρόσθεσε.

Το πρακτορείο Reuters σημειώνει πως η βρετανική κυβέρνηση ανησυχεί ότι η αναταραχή στην ευρωζώνη θα μπορούσε να πλήξει τη βρετανική οικονομία. Η εκπρόσωπος του Κάμερον δήλωσε πως η Βρετανία θέλει μια σταθερή Ελλάδα και ζητάει οι συνομιλίες για τα χρέη της χώρας να διεξαχθούν με μη συγκρουσιακό τρόπο.

Σε ομιλία του στη νότια Αγγλία, ο Κάμερον είπε πως οι Έλληνες ψηφοφόροι εξεγέρθηκαν κατά της οικονομικής αποτυχίας και ότι το αποτέλεσμα δείχνει πως υπάρχουν μερικά “σημάδια κινδύνου” στην παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ