Κάμερον: Έρχονται δύσκολοι οικονομικά καιροί. Να παραιτηθεί ο Κόρμπιν

Κάμερον: Έρχονται δύσκολοι οικονομικά καιροί. Να παραιτηθεί ο Κόρμπιν

Ο πρωθυπουργός της μεγαλης Βρετανίας τόνισε ότι είναι υψίστης σημασίας να διατηρηθεί ενωμένο το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα ότι η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολους οικονομικά καιρούς μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει τους κανόνες για τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα είναι δύσκολοι οικονομικά καιροί», δήλωσε ο Κάμερον στο κοινοβούλιο.

«Εάν πράγματι δούμε οικονομικές δυσκολίες, ένας από τους τρόπους που θα πρέπει να αντιδράσουμε είναι να διασφαλίσουμε ότι τα δημόσια οικονομικά μας και η οικονομία μας παραμένουν ισχυρά… άρα δεν νομίζω ότι θα ήταν σωστό να αναστείλουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες», δήλωσε, απορρίπτοντας το αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν για περισσότερες επενδύσεις. «Το να διατηρηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο ενωμένο είναι απολύτως ύψιστο εθνικό συμφέρον για την χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο υπό παραίτηση πρωθυπουργός,  κάλεσε τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν να παραιτηθεί και αυτός από την προεδρία του κόμματός του για λόγους “εθνικού συμφέροντος”.

“Αναμφίβολα, συμφέρει το κόμμα μου να κάθεται εκεί, αλλά δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον. Για τ’ όνομα του Θεού, φίλε μου, φύγετε!” είπε ο Κάμερον απευθυνόμενος στον Κόρμπιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Κόρμπιν αμφισβητείται έντονα από τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, πολλοί από τους οποίους τον κατηγορούν για τη “χλιαρή” προεκλογική εκστρατεία του υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ. Ωστόσο, αρνείται να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι εξελέγη από το 60% των μελών και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος –και όχι από τους βουλευτές– και δεν θα “προδώσει” τη βάση.

Διαβάστε ακόμη:  Εσωκομματικός πονοκέφαλος για τον Κόρμπιν