Καμία αλλαγή στα νέα δεδομένα για το Brexit – Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΕΕ βρίσκεται σε εμφανή ανησυχία μετά τις αποφάσεις του Λονδίνου.

Οι συνομιλίες που διεξήχθησαν την Πέμπτη στο Λονδίνο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της βρετανικής αντιπροσωπείας απέτυχαν να αποσαφηνίσουν τις ανησυχίες της Ένωσης σε σχέση με το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά, δήλωσαν σήμερα δύο Ευρωπαίοι διπλωμάτες και ένας αξιωματούχος.

Ένας Ευρωπαίος διπλωμάτης χαρακτήρισε «πολυλογία» τα σχόλια του Βρετανού υπουργού παρά τω πρωθυπουργό Μάικλ Γκόουβ, ενώ άλλος είπε ότι οι ανησυχίες της Ένωσης «δεν αποσαφηνίστηκαν στο παρόν στάδιο».

Ένα τρίτο πρόσωπο, ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος, δήλωσε ότι η συνάντηση «απέτυχε να κατευνάσει τις ανησυχίες της ΕΕ».

Η Λαγκάρντ θέλει να ελπίζει ότι όλα θα πάνε καλά

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελπίζει σε μια «θετική» έκβαση των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Brexit παρά τις «θέσεις των τελευταίων ημερών», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ελπίζουμε πολύ ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα είναι θετικό παρά τις θέσεις που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε η Λαγκάρντ, καθώς το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι θέλει να υπαναχωρήσει εν μέρει από τη συμφωνία που επικυρώνει το διαζύγιό του από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σχετικά άρθρα