Καμμένος: Δε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά

Καμμένος: Δε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά

Νέες βολές κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικού Νίκου Κοτζιά εκτόξευσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Νέες βολές κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικού Νίκου Κοτζιά εκτόξευσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…» σημείωσε ο κ. Καμμένος με ανάρτησή του στο twitter.

Το νέο tweet Καμμένου έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Κοτζιά σχετικά με τον κυβερνητικό εταίρο του πρωθυπουργού. «Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως σε προηγούμενο tweet, ο Πάνος Καμμένος είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του κ. Κοτζιά χωρίς όμως να τον κατονομάζει. «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».

Συνεδριάζουν την Τρίτη και οι ΑΝΕΛ

Εξάλλου, από το Σάββατο ανακοινώθηκε η έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής των ΑΝΕΛ.

«Με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η απάντηση Τσίπρα στον Καμμένο

Μετά από όλα αυτά, ήρθε ηχηρή απάντηση στις προειδοποιήσεις Καμένου για τη συμφωνία των Πρεσπών, από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Κυριακής, από τη Σαμοθράκη.

Ο πρωθυπουργός- χωρίς να κάνει ευθεία, ονομαστική αναφορά στον υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ – διεμήνυσε με σαφήνεια πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην κύρωση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ.

«Μπροστά σ εαυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται -ούτε το έκανα τα τρεισήμισι αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός- να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο» τόνισε με νόημα και πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».

Συνεδριάζει η Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα

Εξάλλου, υπό την σκιά των απειλών Καμμένου, το μεσημέρι της Κυριακής, ανακοινώθηκε ότι συνέρχεται αύριο Δευτέρα στις 12:00 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Το επικείμενο διαζύγιο των δυο κυβερνητικών εταίρων, το χρονοδιάγραμμα για την έγκριση της Συμφωνίας από τη Βουλή αλλά και η «επόμενη μέρα» αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συζήτησης.