Καμμένος: Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά

Καμμένος: Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά
(Ξένη Δημοσίευση) Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος (Δ) συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις (Α), στο περιθώριο της συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την οποιαδήποτε πρόκληση παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας.

«Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά, αυτό είναι ξεκάθαρο από όλες τις συνθήκες που και η ίδια η Τουρκία έχει υπογράψει». Αυτό τόνισε σε δήλωσή του ο Πάνος Καμμένος από τη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας μετά τις συναντήσεις του με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι είχε τη δυνατότητα να τους επιδείξει αποδεικτικό υλικό που «που καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό ότι πρόκειται δήθεν για ατύχημα είτε για αιτιάσεις της Ελλάδας».

«Η Τουρκία προκαλεί, παραβιάζει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα, προχωρεί σε πράξεις παραβίασης κάθε έννοιας ναυτικού δικαίου και φτάνει πολύ κοντά σε ένα “ατύχημα” στο Αιγαίο. Έχει την απόλυτη ευθύνη. Δεν μπορεί κανένας μέσα στην ίδια Συμμαχία, στο ΝΑΤΟ, να αμφισβητεί την επικράτεια ενός άλλου κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός άμυνας σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι μία ειρηνική χώρα, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί την οποιαδήποτε πρόκληση παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας, ακόμα και λεκτικής αμφισβήτησης από επίσημους ή ανεπίσημους συμβούλους από την πλευρά της Τουρκίας.

Καταλήγοντας, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι θα πρέπει επιτέλους να πάρει απόφαση η Τουρκία ότι δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια με την Ελλάδα με τέτοιου είδους χειρισμούς, από τη μία πλευρά ναυτικούς και λεκτικούς και από την άλλη πλευρά διπλωματικών υπαναχωρήσεων. «Δεν πρόκειται να ανεχτούμε περαιτέρω τέτοια συμπεριφορά της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.