«Καμπανάκι» από αξιωματούχο της Fed: Απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη η μετάλλαξη Δέλτα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Νομίζω ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι να δηλώσουμε πρόωρα τη νίκη επί της Covid», δήλωσε η Mary Daly, πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο.

Για την εξάπλωση της μετάλλαξης κορωνοϊού Δέλτα και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε ορισμένα μέρη του κόσμου καθώς αποτελούν απειλή για την παγκόσμια ανάκαμψη προειδοποιεί ανώτερη αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Παράλληλα, συνιστά προσοχή στην άρση της νομισματικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

«Νομίζω ότι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια ανάπτυξη είναι να δηλώσουμε πρόωρα τη νίκη επί της Covid», δήλωσε η Mary Daly, πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, σε συνέντευξή της στους Financial Times.

H Daly, που είναι μέλος της Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και η οποία ψηφίζει φέτος, επεσήμανε τους αγώνες για τον περιορισμό του ιού στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες.

Οι αυξανόμενες μολύνσεις και οι καθυστερημένες εκστρατείες εμβολιασμού στο εξωτερικό περιορίζουν την οικονομική ανάκαμψη και θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, σημείωσε.