«Καμπανάκι» από Τσιόδρα: Σε κάποιες περιοχές πλημμύρισαν οι δρόμοι – Το μήνυμα «μένουμε σπίτι» δεν αλλάζει

«Καμπανάκι» από Τσιόδρα: Σε κάποιες περιοχές πλημμύρισαν οι δρόμοι – Το μήνυμα «μένουμε σπίτι» δεν αλλάζει
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το πρώτο θετικό στον κοροναϊό κρούσμα σε γυναίκα 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Υπουργείο. Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα φαινόμενα αυξημένου συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν το Σάββατο, λόγω και της καλοκαιρίας, έκρουσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σχετικά με τις εικόνες εξόδου των πολιτών που παρατηρούνται, λόγω και του καλού καιρού, ο κ. Τσιόδρας υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση γίνεται με καθυστέρηση περίπου 15 ημερών και αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως κριτήριο και για την επάνοδο από τα περιοριστικά μέτρα.

Αν τώρα δεν συμπεριφερθούμε σωστά, αν πούμε «τελείωσε» και πανηγυρίσουμε, σε 15 ημέρες θα δούμε τις συνέπειες, τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε: Με επιστημονικό τρόπο θα βγούμε από αυτό το δρόμο με τις στροφές και θα μπούμε στη λεωφόρο της κανονικότητας.

Ο κ. Τσιόδρας συμβούλεψε επίσης τους πολίτες να συμπεριφέρονται στους εξωτερικούς χώρους «σαν να είναι σε εσωτερικό χώρο», τηρώντας αποστάσεις.

«Είναι σωστό να διατηρήσουμε τη σωματική και ψυχική μας ευεξία» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα πως η σωματική άσκηση θα πρέπει να γίνεται με τις σωστές προφυλάξεις.

«Σε κάποιες περιοχές πλημμύρισαν οι δρόμοι. Το μήνυμα μένουμε σπίτι δεν αλλάζει. Είναι αδύνατον να φοβόμαστε να περπατάμε για μισή ώρα την ημέρα. Το περπάτημα έξω είναι καλό και είναι δικαίωμα μας να το κάνουμε. Μπορούμε να περπατάμε τηρώντας όμως τις αποστάσεις. Προσοχή όμως δεν μπορούμε να μην φοβόμαστε τον συνωστισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πολίτες των μεγαλουπόλεων , παραδέχθηκε ο κ. Τσιόδρας είναι πιο δύσκολο να τηρήσουν τις αποστάσεις αλλά όπως είπε πρέπει να γίνει.

«Όταν βγαίνουμε να περπατήσουμε, δεν μπορούμε να ανακατεύουμε τις παρέες» σημείωσε.