Κανείς δεν ξέρει ακόμη εάν η Slack θα μπει τελικά στο Χρηματιστήριο

Κανείς δεν ξέρει ακόμη εάν η Slack θα μπει τελικά στο Χρηματιστήριο

Ούτε ο ίδιος ο CEO της εταιρείας μπορεί να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση.

 

της Susie Gharib

Η Γουόλ Στριτ συζητάει ολοένα και εντονότερα το ενδεχόμενο η Slack Technologies να εισαχθεί στο χρηματιστήριο, πιθανώς στις αρχές του 2019.

Αναμφίβολα, θα πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές εταιρείας τεχνολογίας από τότε που η Snap έκανε το αντίστοιχο βήμα το 2017.

Η εταιρεία, με έδρα στο Σαν Φραντσίσκο, συγκέντρωσε πρόσφατα νέα χρηματοδότηση ύψους 427 εκατομμυρίων δολαρίων, επιτυγχάνοντας αποτίμηση αξίας άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Slack, Stewart Butterfield, δήλωσε στο Fortune: «Δεν έχουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για μια αρχική δημόσια προσφορά», προσθέτοντας ότι «βρισκόμαστε εδώ και πολλά χρόνια σε ετοιμότητα για να εισαχθούμε κάποια στιγμή στο χρηματιστήριο και συνεχίζουμε σ’ αυτή την πορεία».

Η επίτευξη κρίσιμων οικονομικών στόχων είναι λιγότερο σημαντική για τον Butterfield από την «αδιάκοπη εστίαση στους πελάτες» και την προσφορά «αυτού που αναζητούν πραγματικά».

Η Slack έχει φέρει την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τεχνολογικά εργαλεία για να κάνουν chat και να συνεργάζονται με συναδέλφους στον χώρο εργασίας. Ύστερα από εννιά χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία έχει πλέον πάνω από 8 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Ο Butterfield προβλέπει ότι η βάση των χρηστών μπορεί να διευρυνθεί κατά πολύ. «Σκεφτόμαστε τους εκατομμύρια ανθρώπους της αγοράς», λέει, «και συνεχίζουμε μπροστά».

Πηγή: fortune.com