Κάποιοι έβγαλαν πολλά λεφτά όταν ανακοινώθηκε το όνομα του βασιλικού μωρού στην Αγγλία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε τί απόδοση είχε το όνομα «Λουδοβίκος» σύμφωνα με τη Ladbrokes και ποια ονόματα αποτελούσαν τα στοιχηματικά φαβορί. 

του Chris Morris

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέμπριτζ, αποκάλυψαν το όνομα του νεώτερου γιου τους: Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος (Πρίγκιπας Λουδοβίκος του Κέμπριτζ, για τους …φίλους). Κι αυτή η επιλογή έκανε κάποιους αρκετά πλουσιότερους!

Το όνομα Λουδοβίκος δεν ήταν ένα από τα φαβορί στα γραφεία στοιχημάτων. Ο Αρθούρος θεωρείτο το πιθανότερο όνομα, με απόδοση 2/1, σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών Ladbrokes.

Αν είχατε βάλει 100 λίρες στο όνομα Λουδοβίκος, τώρα θα είχατε πάρει πίσω 3.300 λίρες. Καθόλου άσχημα! Μια απόδοση 33/1 θεωρείται σίγουρα ένα τολμηρό ποντάρισμα. Αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με κάποιες άλλες επιλογές. Το όνομα Γουέιν θα πλήρωνε 300/1, και το ίδιο θα είχε συμβεί με τα ονόματα Τζέισον, Κιθ, Ρόντνεϊ και Τάιρον. Όσο για το όνομα με τη μεγαλύτερη απόδοση; Αυτό ήταν το Λερόι, με απόδοση 500/1!

Τα βασιλικά μωρά τείνουν να παίρνουν το όνομά τους από προγόνους ή συγγενείς. Εικάζεται ότι το όνομα του νέου πρίγκιπα προήλθε από τον Λόρδο Μαουντμπάττεν, θείο του Πρίγκιπα Κάρολου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό το 1979.

Και αν είστε περίεργος να μάθετε, υπήρξε κι ένας βασιλιάς Λουδοβίκος στην ιστορία της Αγγλίας. Το 1216, ο βασιλιάς Λουδοβίκος της Γαλλίας ανακηρύχθηκε για λίγο βασιλιάς της Αγγλίας, αν και υπάρχει μια συζήτηση στη χώρα για το κατά πόσο ο ίδιος τοποθετήθηκε νόμιμα στη θέση αυτή.

Ο Βασιλιάς Λουδοβίκος ανέλαβε πράγματι τα ηνία, χάρη στην υποστήριξη βαρόνων που ήταν δυσαρεστημένοι με τον Βασιλιά Ιωάννη. Όμως, όταν ο Ιωάννης πέθανε σύντομα οι ίδιοι βαρόνοι συσπειρώθηκαν γύρω από τον γιο του Ερρίκο (μισούσαν τον Ιωάννη, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τους κληρονόμους του). Ο Λουδοβίκος αντιτάχθηκε σε αυτήν τη διαδοχή, αλλά εν τέλει συμφώνησε να παραιτηθεί από τον θρόνο το 1217.

Είναι πάντως απίθανο ο νέος Πρίγκιπας Λουδοβίκος να γίνει ποτέ βασιλιάς. Αυτή τη στιγμή, είναι ο πέμπτος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο, πίσω από τον παππού του (πρίγκιπα Κάρολο), τον πατέρα του (πρίγκιπα Γουίλιαμ) και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του (Πρίγκιπας Γεώργιος και Πριγκίπισσα Σάρλοτ).