«Καπνό» έκαναν 26 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα μέσα ένα 24ωρο

«Καπνό» έκαναν 26 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα μέσα ένα 24ωρο
Photo: pixabay.com
Η συνολική αξία των ψηφιακών νομισμάτων παγκοσμίως ήταν 251,5 δισ. το βράδυ του Σαββάτου, ενώ μία μέρα μετά υποχώρησε στα 230,8 δισ. δολάρια.

Περίπου 21 δισ. δολάρια εξαϋλώθηκαν από τις αγορές κρυπτονομισμάτων, που δεν έμειναν ανεπηρέαστες από τη βουτιά κατά 30% των τιμών του πετρελαίου.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η συνολική αξία των ψηφιακών νομισμάτων παγκοσμίως ήταν 251,5 δισ. το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με το CoinMarketCap.com. Μία μέρα μετά, υποχώρησε στα 230,8 δισ. δολάρια.

Το bitcoin, το μεγαλύτερο εκ των ψηφιακών νομισμάτων, υπέστη απώλειες πάνω από 10%, υποχωρώντας κάτω από το όριο των 8.000 δολαρίων. Η μαζική φυγή από τα κρυπτονομίσματα έρχεται μέσα στο ευρύτερο κλίμα πανικού, μετά την απότομη πτώση 30% των τιμών  με το μπρεντ στα 31 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2016.

Οι απώλειες του bitcoin συμπαρέσυραν και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, όπως το ethereum, XRP και bitcoin cash. Οι έντονες διακυμάνσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων δεν αποτελούν ασυνήθιστο φαινόμενο, καθώς αποτελεί μια αγορά με στοιχεία έντονης μεταβλητότητας. Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα, διακρίνουν και αγοραστικές ευκαιρίες.