Καπνοπωλεία στο Παρίσι πωλούν πλέον και… bitcoin

Υπό την απειλή της φθίνουσας αγοράς καπνού, τα 24.000 γαλλικά καπνοπωλεία έχουν επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων που προσφέρουν.

Εκτός από πούρα, τσιγάρα και τυχερούς λαχνούς, οι επισκέπτες των γαλλικών καπνοπωλείων Paris Tabacs μπορούν πλέον να αγοράζουν και… bitcoins. Με τη στήριξη της εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Keplerk, το κρυπτονόμισμα πωλείται ήδη σε έξι καπνοπωλεία στο κέντρο και τα περίχωρα του Παρισιού.

«Ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν περίπλοκο να αγοράζουν bitcoin διαδικτυακώς» εξήγησε ο Αντίλ Ζακάρ, ένας από τους συνιδρυτές της Keplerk. «Εμπιστεύονται τον γειτονικό καπνοπώλη τους περισσότερο απ’ όσο θα εμπιστεύονταν κάποιο απομακρυσμένο ανώνυμο ιστότοπο».

Πέρυσι, η Keplerk εξασφάλισε ένα συμβόλαιο με τοπικό πάροχο λογισμικού προκειμένου να συμπεριλάβει την επιλογή να έχουν τη δυνατότητα οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων Tabac να πωλούν κουπόνια εξαγοράσιμα με bitcoins σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που μπορεί ο αγοραστής να βρει στον ιστότοπο της Keplerk.

Υπό την απειλή της φθίνουσας αγοράς καπνού, η αλυσίδα των 24.000 καπνοπωλείων έχουν επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων που προσφέρουν, πουλώντας μεταξύ άλλων προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων.

Ο Σιρίλ Αζριά, 45 ετών, είναι ένας από τους πρώτους αγοραστές κρυπτονομισμάτων με αυτόν τον τρόπο. Ο ίδιος δηλώνει θερμός οπαδός της τεχνολογίας. «Θα χρησιμοποιήσω τα bitcoins για να αγοράσω υλικά για τον υπολογιστή στο διαδίκτυο», είπε. «Είναι μια καλή περίοδος για να αγοράσει κανείς» επισήμανε, αφού ξόδεψε 150 ευρώ για την αγορά κρυπτονομισμάτων.