Καπραβέλος: Ασφυκτιά το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα- Τραγωδία ανεμβολίαστων

Καπραβέλος: Ασφυκτιά το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα- Τραγωδία ανεμβολίαστων
Ο Διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την τέλεση των παρελάσεων με θεατές καθώς η πίεση, όπως είπε, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα είναι ασφυκτική και αν δεν σταματήσει η διασπορά, προβλέπει «μια τεράστια υγειονομική κρίση, μια τραγωδία των ανεμβολίαστων».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, τα κρεβάτια εντατικής είναι γεμάτα 100%. Οκτώ ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και ψάχνουν κρεβάτι εντατικής. Εξήγησε ότι γίνεται προσπάθεια να μετακινηθούν περιστατικά σε άλλες πόλεις.

Ο κ. Καπραβέλος τάχθηκε επίσης υπέρ ενός σαφούς διαχωρισμού μεταξύ των εμβολιασμένων και του περιορισμού της κινητικότητας των ανεμβολίαστων, προκειμένου «να προφυλάξουμε τους ίδιους και το Εθνικό Σύστημα Υγείας».