Καπραβέλος για Covid: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα

Καπραβέλος για Covid: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου την ώρα
Ο Διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα». Αυτό δήλωσε ο διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, σε μια προσπάθεια να περιγράψει τις δραματικές επιπτώσεις του κορωνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα νεκροταφεία είναι γεμάτα.

«Ο κορωνοϊός μας προειδοποιεί. Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης», επισήμανε.

«Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα. Είχαμε φτάσει να υπογράφουμε τέσσερα με πέντε πιστοποιητικά θανάτου στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηθική υποχρέωση είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε υποχρεωτικότητα από 12 ετών και πάνω, όλων των πολιτών, με την έννοια της προστασίας της ζωής.

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι υπάρχει ένα όριο στη λογική.

«Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να υποβάλει τον εαυτό του σε βασανιστήριο και να υποβάλει και τους άλλους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους» είπε χαρακτηριστικά.