Καπράβελος: Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα της Covid – Άφοβα η δεύτερη δόση με AstraZeneca

Καπράβελος: Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα της Covid – Άφοβα η δεύτερη δόση με AstraZeneca
Ο Διευθυντής της Β' ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο εμβολιασμός θα αποτρέψει το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού», ανέφερε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Ν. Καπράβελος, σημειώνοντας ότι ήταν ανεμβολίαστοι όσοι νοσηλεύτηκαν κατά το τρίτο κύμα.
Ο κ. Καπράβελος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό έκανε αναφορά στα εμβόλια και ξεκαθάρισε ότι όσοι νόσησαν με κορωνοϊό έχουν ισχυρότατη ανοσία και θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο μετά από 6 μήνες ως υπενθύμιση.
Ακόμη, επισήμανε ότι στην περίπτωση που κάποιος νοσήσει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, δεν χρειάζεται να κάνει τη δεύτερη, καθώς ο οργανισμός βρίσκεται σε ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού και «δεν είναι σωστό να πετύχεις και δεύτερη ανοσολογική απάντηση».

Ο κ. Καπράβελος ανέφερε ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση του AstraZeneca και δεν εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες μπορούν άφοβα να κάνουν τη δεύτερη δόση. Ωστόσο, για όσους εμφάνισαν προβλήματα ή ο γιατρός τους συστήνει να μην κάνουν το ίδιο εμβόλιο, σημείωσε πως η επιτροπή επιτρέπει την ανάμιξη των εμβολίων.