«Καρφί» Σαμαρά για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει, αλλά σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»

«Καρφί» Σαμαρά για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει, αλλά σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε σήμερα για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Τη διαφωνία του με τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί δυνατότητας αποχής των διαφωνούντων κυβερνητικών βουλευτών με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια από την ψηφοφορία στη Βουλή, διατύπωσε σήμερα, Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στην Καλαμάτα.

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον Ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς κατά την άφιξή του στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

«Στην συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δηλώσεις που μετέδωσε το Best.

Ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην ΕΡΤ, άνοιξε τα χαρτιά του για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού εξήγησε αναλυτικά τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, ερωτήθηκε για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματός του, αποκαλύπτοντας πως δεν πρόκειται να θέσει θέμα πειθαρχίας για ένα ζήτημα που αφορά τη «συνείδηση του καθενός». Τόνισε, ωστόσο, πως «τόσο εγώ και όσοι πιστεύουν στο νομοσχέδιο αυτό, πρέπει να πείσουμε τους βουλευτές μας και ενδεχομένως να μεταπείσουμε και κάποιους οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική στάση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επειδή ωστόσο κάποιοι δεν πρόκειται να αλλάξουν γνώμη, ο πρωθυπουργός με τον τρόπο του κάλεσε τους βουλευτές που έχουν διαφορετική άποψη να απόσχουν και να μην το καταψηφίσουν, κάτι που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να περάσει το νομοσχέδιο, καθώς η πλειοψηφία θα υπολογιστεί επί των παρόντων βουλευτών. «Υπάρχουν πολλές κοινοβουλευτικές επιλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: