Καρυπίδης: Γιατί πήραμε πίσω το άρθρο 99

«Aνάσταση» για 1400 εργαζόμενους.

Του Κωστή Χριστοδούλου

Σε προφορική συμφωνία με την πλευρά Μαρινόπουλου προχώρησε η Καρυπίδης η οποία όπως ανέφερε η διοίκηση της τελευταίας θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Στα πλαίσια αυτά προχώρησε την Πέμπτη στην ανάκληση της υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δίκαιου.

Όπως ανέφερε στο news247 ο επικεφαλής της Karipidis Bros, κ. Θοδωρής Καρυπίδης, «μένει να δούμε εάν η πλευρά Μαρινόπουλου θα τηρήσει τον λόγο της». Όπως είχε αναφέρει και χθες στο news247 γίνεται προσπάθεια ώστε να αποπληρωθούν στο σύνολο τους και οι υποχρεώσεις στους εργαζόμενους. Σήμερα τόνισε «ότι έχουν καταβληθεί στο σύνολο των εργαζομένων οι μισθοί του περασμένου Δεκεμβρίου, σε ένα μεγάλο μέρος του Ιανουαρίου καθώς και σε όλους το Δώρο του Πάσχα.

Όταν ανέλαβε η διοίκηση μας οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι για 12 μήνες. Έχουμε καταφέρει σε ιδιαίτερο αρνητικό κλίμα στην αγορά να καλύψουμε όσο μπορούμε αυτό το κενό. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τους εργαζόμενους στο πλευρό μας αυτό το διάστημα και όχι απέναντι μας».

Παράλληλα ο κ. Καρυπίδης ανέφερε στο news247 η εταιρεία ζητάει να υπάρξει ρύθμιση των οφειλών της προς το δημόσιο: «Δεν ζητάμε διαγραφή των οφειλών μας σε ΙΚΑ και εφορία, το μόνο που ζητάμε είναι να διαγραφούν οι προσαυξήσεις ώστε να είναι βιώσιμο το μέλλον μίας εταιρείας που κάνει 200 εκατ. ευρώ τζίρο και απασχολεί 1400 εργαζόμενους».

Πηγή: news247.gr