Κάρπαθος: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο δύτες

Κάρπαθος: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο δύτες
Πρόκειται για δύο άνδρες, 65 και 30 ετών, από την Τσεχία και το Ιράν αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν πάει για κατάδυση στην περιοχή Σώκαστρο και πιο συγκεκριμένα εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων.

Οι δύο δύτες που αγνοούνταν στην Κάρπαθο από το μεσημέρι του Σαββάτου εντοπίστηκαν νεκροί. Την έρευνα είχαν αναλάβει δυνάμεις βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος.

Οι δύο δύτες ηλικίας 60 και 35 ετών, Τσέχος και Ιρανός, είχαν κατέβει σε βάθος 45 μέτρων στον βυθό σε γνωστή σπηλιά σε θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού, ωστόσο τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης. Ένας τρίτος δύτης που πραγματοποιούσε κατάδυση με τους δύο που βρέθηκαν νεκροί εντός της σπηλιάς, λόγω έλλειψης αέρα αναδύθηκε μέχρι την έξοδο της σπηλιάς χωρίς ωστόσο να εντοπίσει τους άλλους δύο.

Σήμερα το πρωί στο σημείο για τις έρευνες βρέθηκε μάλιστα Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι δυο άντρες είχαν μεταβεί στη θαλάσσια περιοχή Σωκάστρου δυτικά της Καρπάθου για διενέργεια υποβρύχιας δραστηριότητας και από χθες Σάββατο αγνοούνταν.

Πηγή: news247.gr