Κασσελάκης: Η απάντηση-απολογία για το «κρατίδιο» – Τί είπε για τα ελληνικά του

Κασσελάκης: Η απάντηση-απολογία για το «κρατίδιο» – Τί είπε για τα ελληνικά του
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η «εξάσκηση» και το αιχμηρό σχόλιο της Έφης Αχτσιόγλου.

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά», υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του σχετικά με την αναφορά σε «κρατίδιο» αντί για ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης», είπε και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός 4,5 χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει – ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Αχτσιόγλου: Έχει άγνοια για κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Το βράδυ της Πέμπτης η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη διατύπωση «αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», ζητώντας από τον συνηποψήφιό της, να ανακάλεσει.

Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου είπε: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιο τους” ( δηλ. των Τούρκων)».

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει» σχολίασε.

«Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας», είπε κλείνοντας η Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: