Κασσελάκης σε πρέσβη Ισραήλ: Ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Κασσελάκης σε πρέσβη Ισραήλ: Ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συναντάται με εκπροσώπους της Αλβανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, στο γραφείο του, στην πλατεία Κουμουνδούρου, Αθήνα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα με απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νοάμ Κατζ, επαναλαμβάνοντας την «ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων στις 7 Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα με απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων, προκειμένου να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση που συνεχώς επιδεινώνεται».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε σήμερα τον Πρέσβη του Ισραήλ Noam Katz με τον οποίο συνομίλησαν για τον πόλεμο στη Γάζα, όπως και για τις ελληνοισραηλινές σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα με απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων, προκειμένου να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση που συνεχώς επιδεινώνεται.

Επανέλαβε την ξεκάθαρη καταδίκη της Χαμάς για τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά αμάχων στις 7 Οκτωβρίου – τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή της με επιχειρήσεις που οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς αμάχους και εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση, ενισχύει τον εξτρεμισμό και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, αποδυναμώνει την Παλαιστινιακή Αρχή που είναι η μόνη παλαιστινιακή δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι σε συνέχεια της κατάπαυσης πυρός πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής Ρένα Δούρου, ο τομεάρχης άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο διπλωματικός σύμβουλος Βαγγέλης Καλπαδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: