Κατά 0,8% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης- Δεύτερη η Ελλάδα με 3,4%

Κατά 0,8% ενισχύθηκε η βιομηχανική παραγωγή ευρωζώνης- Δεύτερη η Ελλάδα με 3,4%
Καπνός που βγαίνει από τα Φουγάρα εργοστασίων επεξεργασίας πυρήνα στην περιοχή της παραλιακής οδού Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι υψηλότερες αυξήσεις βιομηχανικής παραγωγής σε μηνιαία βάση παρατηρήθηκαν στο Λουξεμβούργο (+3,8%), την Ελλάδα και τη Γαλλία (και οι δύο +3,4%). Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Εσθονία, τη Λετονία και την Πορτογαλία.

Κατά 0,8% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ενημέρωσε η Eurostat την Παρασκευή. Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,7%.

Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή στη ζώνη του ευρώ κινήθηκε ανοδικά κατά 0,1% τον Ιανουάριο, ενώ στην ΕΕ σημείωσε αύξηση 0,3%.

Η μεγαλύτερη αύξηση βιομηχανικής παραγωγής σε μηνιαία βάση παρατηρήθηκαν στο Λουξεμβούργο (+3,8%), την Ελλάδα και τη Γαλλία (και οι δύο +3,4%). Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στην Εσθονία, τη Λετονία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.