Κατά 43% μειώθηκαν οι αιτήσεις ασύλου που υποβλήθηκαν στην ΕΕ το 2017

Κατά 43% μειώθηκαν οι αιτήσεις ασύλου που υποβλήθηκαν στην ΕΕ το 2017
Photo:

Η μείωση αντικατοπτρίζει τη συνολική μείωση του αριθμού των αφίξεων στην ΕΕ, σύμφωνα με τον Δ. Αβραμόπουλο.

Μείωση κατά 43% κατέγραψε ο αριθμός αιτήσεων ασύλου που υποβλήθηκαν στην ΕΕ τo 2017, σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνολικά, ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στα κράτη-μέλη της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ελβετία, το 2017, ανήλθε σε 706.913, δηλαδή κατά 43% μειωμένος σε σχέση με το 2016.

«Οι αιτήσεις ασύλου παρουσιάζουν μείωση για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά τον πρωτοφανή αριθμό αφίξεων που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης», σημειώνει η ΕΑSO.

Σχετικά με τη σημαντική μείωση των αιτήσεων ασύλου το 2017, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «αντικατοπτρίζει τη συνολική μείωση του αριθμού των αφίξεων στην ΕΕ».

Ο Δ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι οι συλλογικές προσπάθειες της ΕΕ για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της μετανάστευσης και την προστασία των συνόρων μας, τα τελευταία έτη, αποφέρουν αποτελέσματα. «Η ΕΕ θα συνεχίσει να αποτελεί την ήπειρο της αλληλεγγύης, της ανεκτικότητας και του ανοικτού πνεύματος – για να το πετύχουμε όμως χρειάζεται καλύτερη, από κοινού, διαχείριση. Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο», ανέφερε ο Έλληνας Επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ