Κατά 60 εκατ. ευρώ πλουσιότερο θα κάνει τον Μπερλουσκόνι η πρώην γυναίκα του

Κατά 60 εκατ. ευρώ πλουσιότερο θα κάνει τον Μπερλουσκόνι η πρώην γυναίκα του
epa000205295 Italian Prime Minister Silvio Berlusconi (R) and his wife Veronica Lario arrive at Villa Madama, in Rome, for an official dinner with US President George W. Bush and First Lady Laura Bush, late Friday 04 June 2004. EPA/DANILO SCHIAVELLA

Δικαστήριο στο Μιλάνο καλεί την Βερόνικα Λάριο να δώσει πίσω τα χρήματα από την τεράστια διατροφή.

Η Βερόνικα Λάριο θα πρέπει να επιστρέψει στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, βάσει απόφασης του Εφετείου του Μιλάνου, η οποία δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Οι δικαστές, ουσιαστικά, αποφάνθηκαν ότι η κυρία Λάριο, πρώην Μπερλουσκόνι, δεν δικαιούται την διατροφή μαμούθ των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα που είχε εκδικασθεί στο παρελθόν. Η σημερινή απόφαση βασίζεται στην λογική ότι, πλέον, ο πρώην σύζυγος δεν πρέπει να εγγυάται το βιοτικό επίπεδο που είχε κατοχυρωθεί πριν το διαζύγιο, αλλά ότι η βασική αρχή, είναι η οικονομική αυτονομία της πρώην συζύγου.

Η απόφαση πρόκειται να ισχύσει αναδρομικά, από τον Μάρτιο του 2014, όταν είχε εκδοθεί η απόφαση διαζυγίου. Με τη σημερινή ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης, έγινε δεκτή η θέση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος, μέσω τω δικηγόρων του, υποστήριξε ότι η Βερόνικα Λάριο διαθέτει συνολικές καταθέσεις 16 εκατομμυρίων ευρώ, τιμαλφή και σειρά ακινήτων.