Κατακόρυφη πτώση 90% στα έσοδα της easyJet το α’ εξάμηνο- Ζημιά 534 εκατ. λιρών λόγω κορωνοϊού

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με βάση τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αναμένει ότι το τρίτο τρίμηνο θα πετάξει στο 15% της μεταφορικής ικανότητας του 2019, με την προσδοκία ότι το επίπεδο θα αρχίσει να αυξάνεται από τον Ιούνιο και μετά, ανέφερε η εταιρεία.

Επεκτάθηκαν οι απώλειες της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας EasyJet το πρώτο εξάμηνο καθώς η πανδημία συνέχισε να χτυπάει τη ζήτηση για παγκόσμια αεροπορικά ταξίδια.

Η ζημία μετά τους φόρους ανήλθε σε 549 εκατ. βρετανικές λίρες (637 εκατ. ευρώ) το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, μετά τις απώλειες κατά 324 εκατ. λίρες έναν χρόνο πριν, όπως ενημέρωσε η εταιρεία -πρόκειται για αύξηση κατά 82,7%.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ενθαρρύνεται από το άνοιγμα των ταξιδίων σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν στα £240 εκατ. καταγράφοντας βουτιά 89,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο που ήταν £2,38 δισ.

«Με βάση τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, η easyJet αναμένει ότι το τρίτο τρίμηνο θα πετάξει στο 15% της μεταφορικής ικανότητας του 2019, με την προσδοκία ότι τα επίπεδα θα αρχίσουν να αυξάνονται από τον Ιούνιο και μετά», ανέφερε η εταιρεία.