Καταγγελία από την Αυστραλία: Ένα iPhone 7 έπιασε φωτιά καταστρέφοντας ολόκληρο αυτοκίνητο

Καταγγελία από την Αυστραλία: Ένα iPhone 7 έπιασε φωτιά καταστρέφοντας ολόκληρο αυτοκίνητο
epa05541949 The owner of two new iPhone7s poses at the start of iPhone7 sales in Munich, Germany, 16 September 2016. Long lines as in past years did not happen this year. EPA/PETER KNEFFEL

Κακές φήμες, ή το σύνδρομο των Galaxy Note 7 επιστρέφει;

Την καταγγελία από την Αυστραλία ότι ένα iPhone 7 έπιασε φωτιά, καίγοντας μάλιστα ένα ολόκληρο αυτοκίνητο, διερευνά η Apple.

Σύμφωνα με την καταγγελία ένας σέρφερ άφησε στο αυτοκίνητό του το κινητό της Apple κι όταν επέστρεψε είδε να βγαίνουν καπνοί και φλόγες στο σημείο που είχε τοποθετήσει το iPhone.

Μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης της χώρας, ο σέρφερ Ματ Τζόουνς δήλωσε ότι για την καταστροφή του αυτοκινήτου του ευθύνεται το κινητό, δείχνοντας στην κάμερα τη λιωμένη συσκευή.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αναδημοσιεύτηκε και από την ιστοσελίδα με ειδίκευση στα θέματα για την Apple, 9to5Mac, και ήρθε λίγες εβδομάδες μετά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Samsung με το Galaxy Note 7 το οποίο τελικά αποσύρθηκε προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στην εταιρεία.

Το ερώτημα πλέον είναι εάν η καταγγελία για το iPhone 7 έχει να κάνει με τη μπαταρία της συσκευής –όπως και στο Note 7- κι αν αυτό είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Πάντως, το ότι ο καταγγέλλων δηλώνει ότι δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο την ώρα του συμβάντος, προκαλεί υποψίες για το εάν τελικά όντως η καταστροφή του αυτοκινήτου του προκλήθηκε από το κινητό.