Καταγγελία για προπηλακισμούς βουλευτών στην ΕΡΤ

Καταγγελία για προπηλακισμούς βουλευτών στην ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ καταδίκασαν το περιστατικό κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης για την πρόταση μομφής - Διερεύνηση ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με καταγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, η βουλευτής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ) προπυλακίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Με παρέμβασή τους στη βουλή, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, ζήτησαν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αθανάσιος Παφίλης, ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τον χώρο. Σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ, τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης εισήλθαν στο εσωτερικό του κτιρίου νωρίτερα το απόγευμα.

Ο Δημήτριος Σταμάτης, υπουργός Επικρατείας της Νέας Δημοκατίας, τοποθετήθηκε για το συμβάν, λέγοντας ότι επιχειρήθηκε βίαιη εισβολή στην ΕΡΤ από πρώην εργαζόμενους της.

Στη συζήτηση περενέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε όσα ισχυρίστηκε ο κ. Σταμάτης. Επικαλούμενος τις τηλεοπτικές εικόνες αλλά και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μέσω του διαδικτύου, υποστήριξε τις καταγγελίες των βουλευτών που βρίσκονται στην ΕΡΤ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική κλιμάκωσης της έντασης. Αίτημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν η παρουσία εισαγγελέως στην ΕΡΤ και η είσοδός της μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτών εντός τους κτιρίου για την ασφαλή καταγραφή των υλικών.