Kαταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από τον Μπόρις Τζόνσον: «Με χούφτωσε κάτω από το τραπέζι»

Kαταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από τον Μπόρις Τζόνσον: «Με χούφτωσε κάτω από το τραπέζι»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα αρθρογράφος των Sunday Times Σάρλοτ Έντουαρντς καταγγέλλει στο πρώτο της άρθρο για την εφημερίδα ότι ο Μπόρις Τζόνσον την είχε αγγίξει με τρόπο ανάρμοστο πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν εκείνη εργαζόταν στο περιοδικό Spectator του οποίου διευθυντής ήταν ο νυν πρωθυπουργός.

«Κάθομαι δεξιά του Τζόνσον. Αριστερά του μια γυναίκα που ξέρω», διηγείται η κα Έντουαρντς αναφερόμενη σε ένα ιδιωτικό γεύμα στα γραφεία του περιοδικού. «Κάτω από το τραπέζι νιώθω το χέρι του Τζόνσον στο μηρό μου. Το σφίγγει. Το χέρι του είναι ψηλά στο πόδι μου και έχει αρκετή σάρκα κάτω από τα δάκτυλά του για να με κάνει να τιναχτώ ξαφνικά», αναφέρει το άρθρο.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πως η Σαρλότ Έντουαρντς περιγράφει πως εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό με τον Μπόρις Τζόνσον σε άλλη γυναίκα που βρισκόταν στην ίδια εκδήλωση για να πάρει την απάντηση: «Ω, Θεέ μου, έκανε το ίδιο πράγμα και σε μένα».

Το περιστατικό έρχεται λίγο καιρό αφότου αποκαλύφθηκε η κρυφή σχέση του Μπόρις Τζόνσον, όταν ήταν Δήμαρχος του Λονδίνου με Αμερικανή επιχειρηματία, την Τζένιφερ Αρκιούρι. Μάλιστα, φαίνεται πως ο τότε Δήμαρχος Λονδίνου έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει την επιχείρηση της αγαπημένης του.

Υπενθυμίζει δε ότι δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Μέι, οι Μάικλ Φάλον και Ντέιμιαν Γκριν είχαν αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα μετά από καταγγελίες γυναικών δημοσιογράφων ότι τις είχαν αγγίξει στο γόνατο με ανάρμοστο τρόπο.