Κατάργηση της μονιμότητας για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ – Τι λένε οι θεσμοί για τα ειδικά μισθολόγια

Στα ειδικά μισθολόγια του ΕΣΥ και των καθηγητών ΑΕΠ προκύπτουν μεσοσταθμικές αυξήσεις 9%.

Αυτόματη κατάργηση της μονιμότητας των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ που ιδιωτικοποιούνται θα φέρει η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Μεταξύ των αλλαγών που θα έρθουν στα τα εργασιακά και που θα «κλειδώσουν» τον Οκτώβριο, προβλέπεται και η μετατροπή της σύμβασης των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και σε άλλους κρατικούς οργανισμούς που θα ιδιωτικοποιούνται. Οι συμβάσεις αυτές, από μόνιμες, θα γίνουν αορίστου χρόνου.

Ειδικά μισθολόγια

Οι αλλαγές δρομολογούνται και για τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και άλλων κρατικών οργανισμών που ιδιωτικοποιούνται, καθώς η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος (από το κράτος στους ιδιώτες επενδυτές) θα επιφέρει αυτόματη κατάργηση της μονιμότητας.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής και πηγές από το υπουργείο Οικονομικών εγκρίθηκε από τους θεσμούς η οριστική αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου. Η κατεύθυνση που δόθηκε αφορά στην ενσωμάτωση των επιδομάτων στους βασικούς μισθούς και η πριμοδότηση σε μόνο δύο κατηγορίες επιστημόνων: των γιατρών του ΕΣΥ και των πανεπιστημιακών.

Στα ειδικά μισθολόγια του ΕΣΥ και των καθηγητών ΑΕΠ προκύπτουν μεσοσταθμικές αυξήσεις 9%.

Για τους ένστολους παγώνουν οι μισθολογικές προαγωγές αλλά αυξάνονται λόγω ενσωμάτωσης επιδομάτων οι βασικοί μισθοί στα εισαγωγικά κλιμά