Καταργείται το αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς για υγειονομικά μέτρα

Καταργείται το αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς για υγειονομικά μέτρα
Μαθητές και μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων στην Αργολίδα πήραν και πάλι τις θέσεις τους στις τάξεις τους, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Με εξαίρεση τις δομές της Ειδικής Αγωγής, που δεν έχουν διακόψει τη δια ζώσης λειτουργία τους φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επέστρεψαν στα θρανία τους μετά από μία δίμηνη διακοπή, που «υπαγορεύθηκε» από τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην επικράτεια από τον περασμένο Νοέμβριο. Όπως είναι λογικό, η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο συνοδεύεται από τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορονοϊό. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κυβέρνηση προχωράει σε αλλαγή στον ποινικό κώδικα και πλέον θα εξαιρούνται από τη διαδικασία του αυτοφώρου οι μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών και γιατρών για υγειονομικά μέτρα.

Η τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί με τις συνολικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, την Παρασκευή, σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων.

Ουσιαστικά το δικαίωμα στη μήνυση παραμένει, το σημαντικό όμως είναι πως δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα οι αρνητές γονείς να στέλνουν τους εκπαιδευτικούς στο αυτόφωρο.