Κατασκευαστικά έργα αναλαμβάνει στην Ιορδανία η J&P-ΑΒΑΞ

REUTERS

Το έργο της επέκτασης του διεθνούς αεροδρομίου στο Αμμάν, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνει η κατασκευαστική από κοινού με την J&P Overseas.

Νέα έργα ύψους 120 εκατ. ευρώ αναλαμβάνει στην Ιορδανία η εταιρεία J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. μαζί με την J&P (OVERSEAS). Πρόκειται για κατασκευαστικά έργα που αφορούν στην επέκταση του διεθνούς αεροδρομίου Queen Alia στην περιοχή Zizya, 32 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Αμμάν.

Η κυβέρνηση της Ιορδανίας είχε υπογράψει τον Νοέμβριο του 2007 25ετή σύμβαση παραχώρησης για τη λειτουργία, συντήρηση, επέκταση, αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό του διεθνούς αεροδρομίου Queen Alia με την κοινοπραξία Airport International Group (AIG).

Το Airport International Group, η εταιρεία παραχώρησης, αποτελείται από τις εξής εταιρείες με τα αντίστοιχα ποσοστά: Invest AD από τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποσοστό 38%, Noor Financial Investment Company από το Κουβέιτ με ποσοστό 24%, EDGO Group από την Ιορδανία με ποσοστό 9,5%, J&P Άβαξ Α.Ε. από την Ελλάδα με ποσοστό 9,5%, J&P Overseas Ltd από την Κύπρο με ποσοστό 9,5%, Aeroport De Paris Management από την Γαλλία με ποσοστό 9,5% .

Ο προϋπολογισμός των κατασκευαστικών εργασιών ανερχόταν σε περίπου 500 εκατ. ευρώ και εκτελούνται εξ’ ολοκλήρου από τις J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. και J&P (OVERSEAS), με συμμετοχή 50% εκάστη.

Η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του αεροδρομίου περιλάμβανε και την κατασκευή ενός νέου Αερολιμένα (Terminal) σε μελέτη του διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικού γραφείου Foster and Partners.

Διαβάστε ακόμη: Έργο 700 εκατ. ευρώ ανέλαβε στο Κατάρ η J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ

Ο νέος υπερσύχρονος αερολιμένας στην πρώτη φάση λειτουργίας του καταλαμβάνει έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων με δυνατότητα διακίνησης 7.5 εκατ. επιβατών ετησίως ενώ στην δεύτερη φάση του έργου ο αερολιμένας θα επεκταθεί στις 135.000 τετραγωνικά μέτρα και με τριπλάσια σχεδόν δυναμικότητα σε σχέση με αυτή του παλαιού αερολιμένα, με αποτέλεσμα να διακινεί 9 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Για να επιτευχθεί η έγκαιρη και εύρυθμη λειτουργία του νέου Αερολιμένα, το αρχικό έργο χωρίστηκε σε δύο φάσεις: Κατά την πρώτη φάση, που αφορά στο τμηματικό άνοιγμα του αερολιμένα, εκτελέστηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των χώρων στάθμευσης των αεροσκαφών και ενός διαδρόμου, ενώ παράλληλα κατασκευάστηκε το νέο κτίριο του αερολιμένα, το οποίο παραδόθηκε επιτυχώς στις 30/9/2012 και εγκαινιάστηκε από την αυτού μεγαλειότητα τον Βασιλέα Αμπντάλα ΙΙ τον Μάρτιο του 2013. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε με την κατεδάφιση του παλαιού αερολιμένα.

Η δεύτερη φάση του έργου ήταν προγραμματισμένη για την ενεργοποίηση της σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Λόγω όμως της ραγδαίας αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας και των αλλαγών στην αεροπορική βιομηχανία, τον Απρίλιο του 2013, ο επενδυτής αποφάσισε την επέκταση των δύο κτιρίων αφίξεων – αναχωρήσεων, εκατέρωθεν του κυρίως κτιρίου του Αερολιμένα, ώστε η συνολική επιφάνεια να ανέλθει σε 135.000 τμ., ενώ ο αρχικός σχεδιασμός για 12 εκατομμύρια επιβάτες ανά έτος εγκαταλείφθηκε υπέρ μίας πιο ευέλικτης λύσης η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει εναλλακτικά σενάρια λειτουργίας. Αυτές οι βελτιώσεις προκάλεσαν μεγάλες αλλαγές καθώς χρειάζεται πλέον περισότερος χώρος για να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη επιβατική κίνηση.

Διαβάστε ακόμη: Οι κατασκευαστές μεταναστεύουν λόγω ανεργίας