Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά της προσφυγικής «γραμμής»

Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά της προσφυγικής «γραμμής»
Βουλευτές ψηφίζουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85), στην ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης συμπεριλαμβάνεται η σχετική διάταξη.

Κατατέθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μέτρα θεραπείας αντί ποινών για ψυχικά και διανοητικά ασθενείς, η τροπολογία για τη μείωση από 24% στο 13% του ΦΠΑ στη Λέρο, τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο. Σημειώνεται, ότι ο μειωμένος ΦΠΑ έληγε 31/12/2017.

Όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, πρόκειται για νησιά των ανατολικών συνόρων της χώρας που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Στη νέα ρύθμιση εντάσσονται και οίκοι ευγηρίας και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που λειτουργούν ως ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής στέγασης και φροντίδας υπερήλικων.

Την τροπολογία υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ