Καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα ο Ηλίας Ψινάκης

Καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα ο Ηλίας Ψινάκης
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε, Αθήνα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Γιώργος Χουλιαράκης και Αλέξης Χαρίτσης. Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και οι δημάρχοι των πληγεισών περιοχών, Ραφήνας - Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπιθύμητο, ανίκανο και επικίνδυνο για την πόλη».

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, στην οποία έχει ανατεθεί, με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Την παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα ζητά άλλωστε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου, χαρακτηρίζοντάς τον “ανεπιθύμητο, ανίκανο και επικίνδυνο για την πόλη”.

Επιρρίπτοντάς του ευθύνες για την καταστροφή και τα δεκάδες θύματα που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στο Mάτι, καθώς και κατακρίνοντας την συμπεριφορά του, 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους ζητούν με επίσημο αίτημα την άμεση συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα για την παραίτηση του Δημάρχου.

Μετά την παραίτηση των δύο αντιδημάρχων του δήμου Μαραθώνα, της Δήμητρας Λαμπαρού καιτ του Βασίλη Τσουπρά, ανεξαρτητοποιήθηκε άλλωστε και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Ηλία Ψινάκη, Αναστασία Παππά.