Κατέρρευσε και δεύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία- Έρευνα από τις αρχές

Mετά τη Thodexh οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στη γειτονική χώρα ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκλείσει τους λογαριασμούς της Vebitcoin και έχουν ξεκινήσει έρευνα εναντίον της εταιρείας και των στελεχών της.

Νέο κανόνι σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στην Τουρκία προκάλεσε ένα ακόμα πλήγμα στους επενδυτές στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, μεταδίδει το Bloomberg.

Mετά τη Thodexh εταιρεία συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Vebitcoin ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία της, επικαλούμενη επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στη γειτονική χώρα ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκλείσει τους λογαριασμούς της εταιρείας και έχουν ξεκινήσει έρευνα εναντίον της Vebitcoin και των στελεχών της.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν προσελκύσεις λεγεώνες Τούρκων που προσπαθούν να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και ένα ασταθές νόμισμα. Ο πληθωρισμός έφτασε το 16,2% τον Μάρτιο, πάνω από τρεις φορές υψηλότερα σε σχέση με τον στόχο της κεντρικής τράπεζας και η λίρα έχει αποδυναμωθεί περισσότερο από 10% έναντι του δολαρίου φέτος – το ένατο συνεχόμενο έτος ζημιών.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, επικαλούμενη πιθανή «ανεπανόρθωτη» ζημία και σημαντικούς κινδύνους συναλλαγών, σε μια κίνηση που «πάγωσε» τις τιμές του bitcoin.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα και άλλα τέτοια ψηφιακά assets δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται άμεσα ή έμμεσα ως μέσο πληρωμής.

Η Vebitcoin είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία συναλλαγών με ημερήσιους όγκους που προσεγγίζουν τα 60 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko.com . Κοντά ο μισός όγκος συναλλαγών είναι Bitcoin, το οποίο έχασε σχεδόν 20% την τελευταία εβδομάδα.