Κατεβάζουν ταμπέλα 141 σούπερ μάρκετ της Μαρινόπουλος

Κατεβάζουν ταμπέλα 141 σούπερ μάρκετ της Μαρινόπουλος

Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης της εταιρείας, τα συγκεκριμένα καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα, θα βρεθούν εκτός δικτύου της «Μαρινόπουλος».

Οι εταιρείες «Μαρινόπουλος Α.Ε.» και «Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ» ανακοίνωσαν τη λύση της  σύμβασης δικαιόχρησης η οποία αφορά σε 141 καταστήματα σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα. Τα καταστήματα αυτά έφεραν τα σήματα Carrefour – Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Πριν εξαγορασθούν από την εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ» (πρόκειται σημειωτέον για εταιρεία κατασκευής παλετών) ανήκαν στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης». Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Μαρτίου 2014 η εταιρεία «Karipidis Bros» ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε το σύνολο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», ενώ στις 12 Μαρτίου 2014 ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας δικαιόχρησης ανάμεσα στη Μαρινόπουλος Α.Ε. και την Karipidis Bros, βάσει της οποίας τα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης θα μετονομάζονταν άμεσα σε Carrefour Μαρινόπουλος και Carrefour Express.

Αν μη τι άλλο η κίνηση αυτή εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της «Μαρινόπουλος», που έχει μπει σε εφαρμογή μετά το deal με τον Σκλαβενίτη, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή και δημιουργεί μια νέα εταιρεία η οποία θα διαχειρίζεται -σε πρώτη φάση- τη λειτουργία των 33 υπερ- μάρκετ συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ. που ανέπτυξε η Μαρινόπουλος σε στρατηγικά σημεία των μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας.

Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε περίπου 325 εκατ. ευρώ. Όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο ομίλων, «η νέα εταιρεία θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου».

Η Μαρινόπουλος σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η κοινή εταιρεία θα αποτελέσει πλατφόρμα ανάπτυξης δημιουργικών και καινοτόμων concepts στην αγορά της λιανικής και είναι ξεκάθαρο ότι θα επιφέρει ορατά οφέλη, όχι μόνο για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες, αλλά και για τους καταναλωτές».