Καθαρές ζημιές 2,12 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Telekom

Καθαρές ζημιές 2,12 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Telekom

Λόγω της απομείωσης του ποσοστού 12% που κατέχει στη βρετανική BT.

Καθαρές ζημίες 2,12 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η Deutsche Telekom, συγκριτικά με κέρδη 946 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, λόγω της απομείωσης του ποσοστού 12% που κατέχει στη βρετανική BT.

Η μετοχή της μεγαλύτερης βρετανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών BT υποχώρησε κατά περίπου ένα πέμπτο κατά τη διάρκεια του 2016, εξαιτίας της ψήφου υπέρ του Brexit.

Η Deutsche Telekom ανακοίνωσε αύξηση 2% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του τέταρτου τριμήνου στα 5,26 δισεκ. ευρώ, χάρη στη μονάδα T-Mobile US και την αύξηση κατά 3% των προσαρμοσμένων EBITDA στη Γερμανία.

Τα κέρδη στη Γερμανία ύψους 2,14 δισεκ. ευρώ ξεπέρασαν τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών σε έρευνα του Reuters για 2,12 δισεκ. ευρώ και αποτελούν την πρώτη αύξηση εδώ και αρκετά χρόνια.

H Deutsche Telekom προέβλεψε, ωστόσο, ότι ο ρυθμός αύξησης των κερδών EBITDA θα μειωθεί στο ήμισυ φέτος. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να αυξηθούν κατά λιγότερο από 4% στα 22,2 δισεκ. ευρώ περίπου το 2017, οριακά χαμηλότερα από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών για 22,7 δισεκ. και συγκριτικά με αύξηση 8% το 2016.

Η μετοχή του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου στην Ευρώπη βάσει κύκλου εργασιών υποχώρησε νωρίτερα κατά 1,6%.

«Η πρόβλεψη για τα προσαρμοσμένα EBITDA για το σύνολο του 2017 φαίνεται απογοητευτική», σχολίασε χρηματιστής από τη Φρανκφούρτη.