Κάθε ρεκόρ πειρατείας σπάει το Game of Thrones

Κάθε ρεκόρ πειρατείας σπάει το Game of Thrones

Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια χρήστες κατέβασαν τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της νέας σεζόν που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Εκατομμύρια φίλοι της διάσημης επικής σειράς Game of Thrones αποφασίζουν να παρακάμψουν τη νόμιμη διαδικασία και να κατεβάσουν από ιστοσελίδες με αρχεία torrent τα επεισόδια της πέμπτης σεζόν που προβάλλονται από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας Tru Optik, το πρώτο επεισόδιο κατέβηκε 13 εκατομμύρια φορές, καθιστώντας το νούμερο αυτό ως νέο ρεκόρ παράνομου downloading ενός τηλεοπτικού προγράμματος.

Τη μερίδα του λέοντος είχαν οι ΗΠΑ καλύπτοντας το 10% του συνολικού αριθμού, ενώ ακολούθησαν οι Γαλλία, Βραζιλία, Κίνα, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Καναδάς, Αυστραλία και Ισπανία. Μάλιστα στην Αυστραλία, σημειώθηκε νέα αλματώδης αύξηση στο κατέβασμα αρχείων torrent, με το 32% όσον παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο να το είδαν «παράνομα».

Μόνο από ένα επεισόδιο υπολογίζεται πως οι οικονομικές απώλειες της HBO, εταιρείας παραγωγής του Game of Thrones, φτάνουν τα 44 εκατ. δολάρια.

Πέρα από αυτό, ένα ακόμη χτύπημα βρήκε την εταιρεία – κι αυτό δεν είναι άλλο από τη διαρροή των πρώτων τεσσάρων επεισοδίων της πέμπτης σεζόν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Όπως υπολογίζεται, περισσότερα από 32 εκατομμύρια άτομα κατέβασαν τα επεισόδια, πριν ακόμη προβληθούν από την HBO.

Πάντως η εταιρεία έχει να καυχιέται ότι πέτυχε από μόνη της νέο ρεκόρ τηλεθέασης από το πρώτο επεισόδιο, το οποίο υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν οκτώ εκατομμύρια τηλεθεατές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η HBO δεν παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλο τον πλανήτη, γεγονός το οποίο μπορεί εν μέρει να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για το παράνομο κατέβασμα των επεισοδίων από τις ιστοσελίδες με αρχεία torrent.

Βέβαια, υπάρχουν πάντα τα DVD της σειράς, που οποιοσδήποτε μπορεί να παραγγείλει από τη χώρα του…