Καθησυχάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ για το «ύποπτο κρούσμα»

Καθησυχάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ για το «ύποπτο κρούσμα»

Δεν φανερώνει συμπτώματα του ιού Έμπολα ο ναυτικός στο φορτηγό πλοίο που φτάνει στον Πειραιά από τη Γουινέα.

Δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για αιμορραγικό πυρετό Έμπολα, το περιστατικό στο φορτηγό πλοίο ελληνικών συμφερόντων «Μάγδα Π», που αναμένεται να φθάσει περί τις 21:00 στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τη Γουινέα με τελικό σταθμό την Ουκρανία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο, στις 17 Νοεμβρίου αναφέρθηκε από τον πλοίαρχο του φορτηγού, περίπτωση μέλους του πληρώματος, με πυρετό, χωρίς ωστόσο να έχει παρατηρηθεί αντίστοιχο σύμπτωμα σε άλλο άτομο του πλοίου.

Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία αναφερόταν ότι τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών, που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο, είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο, τόσο από τον γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, όσο και από τις λιμενικές Αρχές της Γουινέας.

Παρά την καθησυχαστική πρώτη εκτίμηση, το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει πως γιατροί τόσο δικοί του όσο και του ΕΚΕΠΥ θα επισκεφθούν το πλοίο με την άφιξή του στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εξετάσουν τον ασθενή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ