Καθυστερήσεις στο Brexit ή ανταρσία, ζητούν υπουργοί από την Μέι

Καθυστερήσεις στο Brexit ή ανταρσία, ζητούν υπουργοί από την Μέι
epaselect epa07293886 A union flag flutters by the houses of parliament in Westminster in London, Britain, 17 January 2019. British Prime Minister Theresa May is holding talks with cabinet and party leaders over Brexit. EPA/NEIL HALL

Με νέο πολιτικό χάος απειλείται η Βρετανία. ΙΓια νέα ψηφοφορία στη βουλή εντός των επόμενων ημερών μίλησε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

 

Βρετανοί υπουργοί προειδοποίησαν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι πρέπει να συμφωνήσει στην αναβολή του Brexit αν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ανταρσία στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα The Sun.

Η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέβιντ Γκοκ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπουργός αρμόδιος για τη Σκωτία Ντέιβιντ Μάντελ επεσήμαναν στη Μέι ότι πρέπει να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία παρατείνοντας την ισχύ του άρθρου 50, επισημαίνει εφημερίδα.

Αν η Βρετανίδα πρωθυπουργός αρνηθεί, οι υπουργοί δήλωσαν ότι οι ίδιοι καθώς και 20 ακόμη μέλη της κυβέρνησης θα στηρίξουν το σχέδιο της βουλευτού των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ να αναλάβει το κοινοβούλιο τον έλεγχο της διαδικασίας του Brexit.

Έρχεται νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο

Μέσα στις επόμενες μέρες βλέπει να γίνεται η επόμενη ψηφοφορία για την τελική συμφωνία του Brexit στο βρετανικό κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Φίλιπ Χάμοντ τόνισε στο BBC, ότι η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται να έχει την ευκαιρία για μία «ουσιαστική ψηφοφορία» όσον αφορά τη Συμφωνία Αποχώρησης ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο που θα επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες», σημείωσε. Μία έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ωστόσο θα ήταν «ένα ιδιαίτερα κακό αποτέλεσμα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε».