«Καθίζηση» στις πωλήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων τον Ιούνιο

Ρεκόρ χαμηλών πωλήσεων για το 2019 σημειώθηκε ενώ Γαλλία και Ισπανία υποχώρησαν περισσότερο από 8%. Οι πωλήσεις σε Γερμανία και Βρετανία κινήθηκαν αρνητικά 4,7% και 4,9% αντιστοίχως. Μεγάλες απώλειες σε Nissan, Volvo, FCA.

Απότομη πτώση σημείωσαν οι ταξινομήσεις ευρωπαϊκών αυτοκινήτων τον Ιούνιο, συνεχίζοντας την καθοδική φετινή πορεία τους, η οποία έχει προκαλέσει προειδοποιήσεις κερδών από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler και τριμηνιαία ζημία στη BMW.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις υποχώρησαν 7,9%, στα 1,49 εκατ. αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Ηταν η χειρότερη μηνιαία πτώση από τον Δεκέμβριο. Γαλλία και Ισπανία σημείωσαν επίσης απώλειες μεγαλύτερες από 8%, ενώ οι πωλήσεις σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκαν αρνητικά κατά 4,7% και 4,9% αντιστοίχως.

Η αγορά κινήθηκε χαμηλότερα κατά 3,1% για τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς. Όπως μεταδίδει το CNBC, τα μοντέλα της Nissan συνέβαλαν με πτώση κατά 26,6%, ενώ η Volvo, ιδιοκτησίας της κινεζικής Geely, είδε τις παραγγελίες της να υποχωρούν κατά 21,7%.

Οι πωλήσεις της Fiat Chrysler επίσης διολίσθησαν 13,5% τον περασμένο μήνα, της BMW κατά 10,1%, της Volkswagen Group κατά 8,2%. Πτώση 3,9% κατέγραψε η Renault.