Κατηγορηματική διάψευση για «κούρεμα» μισθών και συντάξεων

Κατηγορηματική διάψευση για «κούρεμα» μισθών και συντάξεων

Δημοσίευμα της γερμανικής FAZ κάνει λόγο για αδυναμία πλήρους καταβολής μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο.

Πολλά ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα της γερμανικής FAZ σύμφωνα με το οποίο οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις στο τέλος Ιουνίου θα «κουρευτούν» διότι δεν υπάρχουν πλέον λεφτά.

Η εφημερίδα σε δημοσίευμά της επικαλείται στοιχεία από «εσωτερικούς υπολογισμούς» των δανειστών, σύμφωνα με τα οποία στο τέλος του μηνά το έλλειμμα του δημόσιου ταμείου θα είναι μεταξύ 2 και 3,6 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει και η δόση 1,6 δισ. προς το ΔΝΤ.

Μάλιστα κατά το δημοσίευμα ακόμη και αν υπογραφεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες το πρόβλημα θα παραμείνει.
Μιλώντας στο Mega, ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Απαντώντας ο διοικητής του ΙΚΑ, Γ. Θεωνάς, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακό» το πρωί της Κυριακής υποστήριξε, πως «οι γερμανικές εφημερίδες κάνουν τη δική τους πολιτική» απέκλεισε οποιοδήποτε ενδεχόμενο να αποδοθούν μειωμένες διαβεβαιώνοντας πως «οι συντάξεις είναι εξασφαλισμένες ότι θα πληρωθούν την ημέρα που πρέπει να πληρωθούν».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου. «Τα αποκλείω σε κάθε περίπτωση», ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και υπενθύμισε ότι υπάρχουν επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κ. Μάρδα.

Θα καταβληθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος Ιουνίου διαβεβαίωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ωστόσο δεν εμφανίστηκε σίγουρος για την πληρωμή των δόσεων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού όπως είπε «είναι και θέμα πολιτικής απόφασης».