Κάτω από τα 19.000 δολάρια το Bitcoin – Οι κεντρικές τράπεζες “καίνε” τα κρυπτονομίσματα

Κάτω από τα 19.000 δολάρια το Bitcoin – Οι κεντρικές τράπεζες “καίνε” τα κρυπτονομίσματα
Visual representation of the digital Cryptocurrency. The crypto market has been battered this year with nearly $2 trillion wiped off its value since its peak. In Brussels - Belgium on 10 September 2022. (Photo Illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Σε νέα χαμηλά βρίσκονται σήμερα το πρωί τα ψηφιακά νομίσματα, υπό τον φόβο μιας νέας μαζικής ανόδου των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Το Bitcoin βρέθηκε να υποχωρεί κάτω από τα 19.000 δολάρια, και πιο συγκεκριμένα έφτασε ως τα 18.387 δολάρια με πτώση 5%. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή εδώ και τρεις μήνες.

Το Ether σημείωνε το πρωί πτώση 3%, στα 1.285 (χαμηλά δύο μηνών), ενώ τις τελευταίες 24 ώρες οι απώλειές του έχουν ξεπεράσει το 10%.

Άλλα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται επίσης στο «κόκκινο» σημειώνοντας ακόμη μεγαλύτερες απώλειες.

Οι επενδυτές αναμένουν αυτήν την εβδομάδα από την Fed να ανακοινώσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η άνοδος του πληθωρισμού, με αποτέλεσμα τα μεγάλα κόστη δανεισμού να «στραγγίζουν» τη ρευστότητα στην οποία βασίζεται η αγορά κρυπτονομισμάτων.

Τις τελευταίες 24 ώρες η συνολική κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών νομισμάτων έχει υποχωρήσει τουλάχιστον κατά 70 δισ. δολάρια, φτάνοντας τα 941 δισ. δολάρια. Ποσό πολύ χαμηλότερο από τα ιστορικά υψηλά των 3 τρις δολαρίων του 2021.