Kάτω από τις 20.000 δολάρια το Bitcoin, στη σκιά της ομιλίας Πάουελ

Kάτω από τις 20.000 δολάρια το Bitcoin, στη σκιά της ομιλίας Πάουελ
(FILES) This file photo taken on November 20, 2017 shows gold plated souvenir Bitcoin coins arranged for a photograph in London. - Bitcoin plunged below 39,000 USD for the first time in more than three months on May 19, 2021 after China said cryptocurrencies would not be allowed in transactions and warned investors against speculative trading in them, despite the country powering most of the world's mining. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP

Αφού αιωρήθηκε λίγο πάνω από τα 20.000 δολάρια για μεγάλο μέρος του Σαββατοκύριακου, το bitcoin έπεσε πολύ κάτω από αυτό το όριο αργά την Κυριακή.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίησή του διαπραγματεύτηκε πρόσφατα στα 19.600 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του 2% τις προηγούμενες 24 ώρες. Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο crypto σε αξία αγοράς άλλαζε χέρια με περίπου 1.430 δολ., σημειώνοντας πτώση κατά περισσότερο από 4%.

Αυτή η είδηση ​​απογοήτευσε ορισμένους επενδυτές που ήλπιζαν ότι τα βήματα που κάνει η Fed τους τελευταίους μήνες για να δαμάσει τον πληθωρισμό μπορεί να έχουν αποτέλεσμα. 

«Οι μακροοικονομικές αβεβαιότητες συνέχισαν να επιβαρύνουν την τιμή του BTC και ενώ τα δεδομένα PCE ήταν αρνητικά (δίνοντας ελπίδες στην αγορά ότι η Fed θα μπορούσε να υιοθετήσει μια λιγότερο επιθετική στάση στο μέλλον), η ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, την Παρασκευή διέψευσε αυτές τις ελπίδες», έγραψε στο CoinDesk ο Joe DiPasquale thw BitBull Capital. «Η αγορά αντέδρασε αρνητικά σε αυτά τα σχόλια και βλέπουμε το Bitcoin να δοκιμάζει τη στήριξη των 20.000 δολαρίων».

Τα περισσότερα μεγάλα κρυπτονομίσματα ήταν στο κόκκινο, με το AVAX και το ATOM να υποχωρούν περισσότερο από 9% και 6%, αντίστοιχα. Το XMR αυξήθηκε περίπου κατά μια ποσοστιαία μονάδα.