Κάτω από το 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Κάτω από το 4% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των επιτοκίων μετά την έξοδο στις αγορές αλλά και την εξέλιξη με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων σημείωσαν σήμερα περαιτέρω αποκλιμάκωση, ύστερα από την ισχυρή ζήτηση που καταγράφηκε στην πώληση 5ετούς ομολόγου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών τίτλων υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Αύγουστο, στο 3,958%.

Οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων κινούνταν νωρίτερα στο 0,192%, κοντά στα επίπεδα που ήταν αργά χθες. Οι αποδόσεις των βρετανικών 10ετών τίτλων μειώθηκαν κατά 1,4 μονάδες βάσης στο 1,255%.

Guardian : «H Ελλάδα εκδίδει ομόλογο»

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέστρεψε στις χρηματοπιστωτικές αγορές με έκδοση ενός νέου πενταετούς ομολόγου, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

Η έξοδος, η πρώτη από τότε που η Αθήνα βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης τον περασμένο Αύγουστο, έχει κρίσιμη σημασία για τη δοκιμή της εμπιστοσύνης των επενδυτών σε μια εποχή που οι αγορές έχουν αποδειχθεί πιο δύσκολες από το αναμενόμενο -εν μέρει λόγω της αναταραχής της αγοράς από την Ιταλία αλλά κυρίως λόγω του χρέους της χώρας, στο 185% του ΑΕΠ, που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη. Η συμφωνία -ορόσημο της Παρασκευής για την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης με τη πΓΔΜ άνοιξε μία δίοδο σε αυτή την αβεβαιότητα, αναφέρουν οι αναλυτές, ωθώντας προς τα πάνω τις αποδόσεις των ομολόγων. Και η πώληση φαίνεται να πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο -η Αθήνα άντλησε € 2,5 δισ., με επιτόκιο μόλις 3,6%. Αυτό θα μπορούσε να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της, αντί να χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια.