Και άλλη γκάφα στα Όσκαρ: Το λάθος στις φωτογραφίες με τους «εκλιπόντες» καλλιτέχνες

Και άλλη γκάφα στα Όσκαρ: Το λάθος στις φωτογραφίες με τους «εκλιπόντες» καλλιτέχνες
epa05815288 Workers on the red carpet during preparations for the 89th annual Academy Awards in Hollywood, California, USA, 25 February 2017. The awards, also known as the Oscars, are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. EPA/JOHN G. MABANGLO *** Local Caption *** 52612459

Η φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ σημείωσε τη χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2008.

Η μεγάλη γκάφα κατά την ανακοίνωση του Όσκαρ καλύτερης ταινίας δεν ήταν η μοναδική στην χθεσινή τελετή απονομής, καθώς η φωτογραφία μιας παραγωγού, εν ζωή, βρέθηκε κατά λάθος μεταξύ των εκπροσώπων της βιομηχανίας του κινηματογράφου που απεβίωσαν.

Όταν άρχισε η παρουσίαση των φωτογραφιών, φόρος τιμής για όσους χάθηκαν, στην μεγάλη οθόνη του Ντόλμπι Θίατερ στο Λος Άντζελες, η Τζαν Τσάπμαν, μια Αυστραλή παραγωγός, ανακάλυψε με τρόμο ότι το πρόσωπό της φιγουράριζε πάνω από το όνομα της φίλης της και συμπατριώτισσάς της, Τζάνετ Πάτερσον, που απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2016, όπως γράφει το περιοδικό Variety.

«Εξεπλάγην που χρησιμοποίησαν την φωτογραφία μου αντί της καλής μου φίλης και παλιάς μου συνεργάτιδας Τζάνετ Πάτερσον» είπε η Τσάπμαν στο περιοδικό.

«Είμαι ζωντανή και καλά στην υγεία μου. Συνεχίζω να εργάζομαι ως παραγωγός».

«Η Τζάνετ ήταν πολύ όμορφη και είχε προταθεί τέσσερις φορές για βραβείο Όσκαρ, είναι πραγματικά απογοητευτικό που ένα τέτοιο σφάλμα δεν ανακαλύφθηκε νωρίτερα».

Η ενδυματολόγος Τζάνετ Πάτερσον απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών στην Αυστραλία, την 21η Οκτωβρίου του 2016, σύμφωνα με τον ιστότοπο IMDB.

Είχε συνεργαστεί με την Τζαν Τσάπμαν στην ταινία «Μαθήματα πιάνου» της Τζέιν Κάμπιον (1993).

Τη χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2008 κατέγραψε η φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ

Η προβολή της τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC προσέλκυσε 32,9 εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ, ήτοι η χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Nielsen που έδωσε στη δημοσιότητα η Walt Disney Co.

Ο αριθμός των τηλεθεατών κατέγραψε πτώση 4% σε σύγκριση με τη βραδιά απονομής του 2016, που την παρακολούθησαν 34,4 εκατομμύρια τηλεθεατές. Τα Όσκαρ του 2008 τα είχαν δει κατά μέσο όρο 32 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Παρά τις χαμηλές επιδόσεις, η απονομή των χρυσών αγαλματιδίων παραμένει το πλέον δημοφιλές μη αθλητικό πρόγραμμα που προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες στις ΗΠΑ για φέτος.