Και δεύτερος ισχυρός σεισμός 5,8 R στα σύνορα Τουρκίας- Ιράν

Και δεύτερος ισχυρός σεισμός 5,8 R στα σύνορα Τουρκίας- Ιράν
epa08240933 A view of a destroyed building after an earthquake hit Baskale disrict of Van, Turkey, 23 February 2020. According to reports, nine people have died and tens of are injured after a 5.7 magnitude earthquake hit Turkey-Iran border region. EPA/DHA AGENCY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το βάθος του μετρήθηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Νέο ισχυρό χτύπημα του «Εγκέλαδου» στην Τουρκία, στα σύνορα με το Ιράν, αυτή τη φορά μεγέθους 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Το βάθος του μετρήθηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, που μιλά για σεισμό 6 Ρίχτερ, διαδοχικοί είναι και οι μικρότερης έντασης μετασεισμοί.

Το πρωί, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες κτήρια κατέρρευσαν στη νοτιοανατολική Τουρκία, από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που έπληξε περιοχές που βρίσκονται επίσης κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Τρία από τα θύματα ήταν παιδιά, ενώ 37 Τούρκοι τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών, εννέα τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

Από τον πρωινό σεισμό τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι σε χωριά και πόλεις και στις δύο χώρες, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Στο Ιράν δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής νεκροί.

Ως απόρροια του πρόσφατου μεγάλου φονικού σεισμού των 6,8 ρίχτερ θεωρεί τον σημερινό πρωινό σεισμό ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Το ρήγμα του μεγάλου σεισμού του Ιανουαρίου κινήθηκε τελικά ανατολικά και βόρεια και όχι δυτικά όπως φοβόμασταν» τόνισε ο κ. Λέκκας.