Και επίσημα εργένης ο Μπερλουσκόνι

Και επίσημα εργένης ο Μπερλουσκόνι

Ο «Καβαλιέρε» αναμένεται να γιορτάσει το διαζύγιο από τη δεύτερη γυναίκα του -στην οποία καταβάλει διατροφή 1,4 εκατ. ευρώ μηνιαίως- με τη νέα αρραβωνιαστικιά του.

Δικαστήριο της πόλης Μόντσα, κοντά στο Μιλάνο, εξέδωσε χθες το επίσημο διαζύγιο του 77χρονου Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την 57χρονη πρώην ηθοποιό Βερόνικα Λάριο.

Οι δικαστές έλαβαν μια πρώτη απόφαση με την οποία αναγνωρίζουν και επίσημα τη λύση του γάμου του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης από τη δεύτερη σύζυγό του. Ανέβαλαν πάντως τη λήψη μιας τελεσίδικης απόφασης όσον αφορά το ύψος της διατροφής που οφείλει να καταβάλλει ο Μπερλουσκόνι στη Λάριο. Μια προσωρινή απόφαση που είχαν λάβει τον Οκτώβριο προέβλεπε τη χορήγηση διατροφής που θα ανερχόταν σε 3 εκατ. ευρώ μηνιαίως. Έπειτα από ένσταση των συνηγόρων του Μπερλουσκόνι, το ποσό μειώθηκε στο 1,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χωρίς… μακιγιάζ

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που αναδείχθηκε σε πανίσχυρο ηγέτη της κεντροδεξιάς είναι σήμερα αρραβωνιασμένος με την 28χρονη Φραντσέσκα Πασκάλε. Τα τελευταία χρόνια ενεπλάκη σε μια σειρά σεξουαλικών σκανδάλων και υποθέσεων διαφθοράς· πέρυσι καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη για την αποπλάνηση μιας ανήλικης χορεύτριας. Ο Μπερλουσκόνι αρνείται τις κατηγορίες για αυτή την υπόθεση κι έχει ασκήσει έφεση.

Η Λάριο είχε ζητήσει διαζύγιο από τον Μπερλουσκόνι το 2009 μετά το σκάνδαλο «Ρούμπιγκεïτ», στο οποίο ο «Καβαλιέρε» φέρεται να είχε πληρώσει για τις «υπηρεσίες» μίας ανήλικης κατά τη διάρκεια ενός πάρτι. Ο Μπερλουσκόνι και η Λάριο έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά από το 1984 ως το 1988. Ο γάμος τους είχε τελεστεί το 1990. Ο συντηρητικός πολιτικός έχει ακόμα δύο μεγαλύτερα παιδιά από την πρώτη του γυναίκα, την Κάρλα Ελβίρα Ντελ’ Όλιο, που είναι σήμερα στελέχη της Mediaset, της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης της Ιταλίας η οποία ανήκει στον ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ