Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας

Και επίσημα υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας

«Είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης», είπε ο υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Με ποσοστό 84,1% εξελέγη και επίσημα από το σώμα του 4ου Συνεδρίου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) ο Αλέξης Τσίπρας ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χαιρετίζοντας του συνέδρους μετά την έγκριση της υποψηφιότητάς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως γνωρίζει ότι στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύεται η Ελλάδα και η Ευρώπη του Νότου, αλλά δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητά του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Όπως είπε, «η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού. Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε».

Τέλος, το συνέδριο επανεξέλεξε ως πρόεδρο του ΚΕΑ τον Πιερ Λοράν με ποσοστό 78,6%.

Διαβάστε ακόμη: Κυβέρνηση μεγάλης πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Για «περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης», που αποφάσισαν σήμερα «ότι ο καλύτερος εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας», κάνει λόγο ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την υποψηφιότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Κομμουνιστικά, σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν “άξιο υποψήφιο”. Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι η πλειοψηφία των κομμάτων αυτών δεν έχουν καταφέρει καν να εκλέξουν βουλευτή στα κοινοβούλια των χωρών τους, και τα περισσότερα από αυτά έχουν ακραίες αντιευρωπαϊκές θέσεις. (…) Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από δύο περιθωριακά κόμματα του ψευδοκράτους (που αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της Βορείου Κύπρου), από τους πολιτικούς απόγονους του Τσαουσέσκου και από άλλα αμιγώς κομμουνιστικά κόμματα, όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Δανίας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβακίας, Βοημίας – Μοραβίας κλπ (…) Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

«Δεν περιμέναμε από τους εγχώριους συμμάχους της κ. Μέρκελ, ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη. Το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτούς “ξέρουν”, αυτούς “εμπιστεύονται”: την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της», αναφέρει απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Σαμαράς: «Με όποιους κινούνται στα σκοτάδια δεν ασχολούμαι»