Και η Western Union πάει Κούβα

Και η Western Union πάει Κούβα
(Ξένη δημοσίευση). Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Western Union. To Ίδρυμα Πληρωμών WorldBridge, κύριος αντιπρόσωπος της Western Union στην Ελλάδα, με διακριτικό τίτλο Paylink, πρωτοπορεί στην ελληνική αγορά και ανακοινώνει από 27/7/2015 την άμεση επαναλειτουργία και των εισερχομένων εμβασμάτων (επί πλέον των εγχωρίων συναλλαγών), από οποιοδήποτε από τα 500.000 σημεία της Western Union ανά τον κόσμο.Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/WORLDBRIDGE ΙΔΡΥΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ/STR

Η Western Union έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των αμερικανικών επιχειρήσεων που κλείνουν συμφωνίες με την Κούβα.

Τα σχέδιά της για επέκταση στην Κούβα ανακοίνωσε σήμερα η Western Union, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιεί μια ιστορική επίσκεψη στη χώρα καθώς η Ουάσινγκτον και η Αβάνα προσπαθούν να ανοικοδομήσουν τις διμερείς τους σχέσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κούβα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να άρει τον φόρο στα δολάρια μετά τη χαλάρωση των συναλλαγματικών περιορισμών στην οποία προχώρησε η Ουάσινγκτον.

Το Σάββατο, η Starwood Hotels & Resorts Worldwide ανακοίνωσε μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Κούβα. Η εταιρεία είπε θα διαχειρίζεται δύο ιδιοκτησίες στην Αβάνα ενώ υπέγραψε και μια προκαταρκτική συμφωνία για μια τρίτη.

Η Priceline Group έγινε η πρώτη αμερικανική εταιρία παροχής διαδικτυακών ταξιδιωτικών υπηρεσιών που έδωσε πρόσβαση στους αμερικανούς πελάτες της σε δωμάτια κουβανέζικων ξενοδοχείων μέσω της θυγατρικής της, της Booking.com.

Η Western Union, η μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία μεταφοράς χρημάτων, αναμένεται να ξεκινήσει την παροχή των υπηρεσιών της σταδιακά έως τα τέλη του δεύτερου τριμήνου. Σύμφωνα με την εταιρία, εμβάσματα μπορούν να σταλούν σε μέλη οικογενειών και άλλα άτομα με εθνικότητα Κούβας για κάλυψη οικογενειακών εξόδων και της στήριξη της ιδιωτικής οικονομικής δραστηριότητας.