Και με self test θα ταξιδεύουν προς τα νησιά οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών

Και με self test θα ταξιδεύουν προς τα νησιά οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών
Ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε πλοίο που θα αναχωρήσει για την Κρήτη, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, στο λιμάνι του Πειραιά. Από σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου πρωτοκόλλου επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας, καθώς επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις πολιτών προς την Κρήτη, ενώ για τα υπόλοιπα νησιά εξακολουθεί να ισχύει η μετακίνηση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από τις 11 Μαϊου. Το νέο πρωτόκολλο επιβατών λόγω του κορονοϊού που θα έχει εφαρμογή μέχρι τις 15/06 με επαναξιολόγηση, ένα πλοίο θα μπορεί να φιλοξενεί το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό γίνεται 55%.Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν την επιβίβασή τους θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Επίσης στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω, και όλοι οι επιβάτες αλλά και το πλήρωμα θα πρέπει να κάνουν χρήση μάσκας. ΑΠ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δυνατότητα να ταξιδεύουν και με self test οι επιβάτες από 12 έως 17 ετών στις πτήσεις εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς τους νησιωτικούς προορισμούς δίδεται με τροποποίηση της αεροπορικής Οδηγίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών (γεννημένοι μετά την 1η Ιουλίου 2009) η υποχρέωση για επιβίβαση καλύπτεται και με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική Οδηγία πτήσεων εσωτερικού από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς, που έχει διάρκεια και ισχύει έως την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, προστίθενται στις προϋποθέσεις για ταξίδια στην ηλικιακή κατηγορία 12-17 ετών και η δυνατότητα επιβίβασης με self test.

Όλες οι υπόλοιπες Οδηγίες πτήσεων προς τα νησιά παραμένουν ως έχουν.